Ivo Saglietti, Premi World Press Photo 1993 i 1999, és el protagonista de l’exposició Paisajes en la niebla dedicada al seu treball durant els gairebé trenta anys que el francès porta a les esquenes apropant-se a conflictes bèl·lics de tot arreu. Nascut a Toulon al 1948, el fotògraf és conegut per captar moments per la història recent a El Salvador, Nicaragua, Cuba Líban, Palestina, Xile, Colòmbia, Panamà, Haití, Tanzània, Nigèria, Kosovo.
La galeria EFTI de Madrid presenta una col·lecció de 50 fotografies d’Saglietti, qui considera que el gran valor de la fotografia de guerra resideix en donar vida a la memòria històrica. El treball de fotògrafs i historiadors amb un esperit honest pot servir per fer-se una idea del què passa en primera persona, i d’aquesta manera oferir una reflexió sobre la història del món. Saglietti, qui sent que “viatjant perds el sentiment de pertenença vers qualsevol lloc”, retrata la “inquietud de la frontera” i “la vergonya del rebuig”, circumstàncies que, barrejades amb d’altres més amagades i silenciades, poden desembocar en guerres.
L’exposició Paisajes en la niebla és un recull de fotografies de guerres de les que ha estat testimoni directe pels Balcans, Mediterrani, Kosovo, Síria, Israel, Palestina i el Líban: conflictes polítics, religiosos, en definitiva, bales, sang i llàgrimes que posen de manifest la necessitat d’apropar-se, conèixer i assimilar les diferències de tota mena.
Saglietti adment que “quan va començar a fer foto, pensava en que canviaria el món“, i després, amb els anys, el que ha vist és “que la mala fotografia l’empitjora”. El que sí és innegable que obre els ulls i remou consciències.
Desde la seva web podeu veure les fotografies que conformen el seu treball Landscape in the Mist.