Julie és una noia que entra al xat amb una idea concisa i determinant: busca algú amb qui suïcidar-se. A la seva crida respon August, un jove que sembla tenir les mateixes intencions. Així comença Norway. Today, l’obra que acaba d’estrenar-se a la sala Leopoldo Fregoli de La Seca, i que arriba precedida de l’èxit a Madrid, on la mateixa companyia la va representar aquest estiu al Teatro del Arte, amb molt bona reacció tant de crítica com de públic.
Mariona Tena i Joan Carles Suau donen vida a aquests dos personatges complexes, que mantenen un -a la força intens- diàleg durant l’hora i quart que dura la funció. Sota la direcció d’Àlex Mañas, a la petita sala del Born l’espectador es trasllada a un gèlid fiord noruec, el lloc escollit com a punt de trobada pel seu objectiu comú. El precipici, allà on tot acaba o on tot comença, esdevé un paisatge tan espectacular com esgarrifós, tenint en compte que hi van per treure’s la vida.
Tanmateix, en aquest encontre en què necessàriament s’han de conèixer, apareix l’apropament real dels dos protagonistes i, sobretot, davant la proximitat de la mort, neix entre ells la capacitat real de mostrar-se més que mai tal com són. Però, què pot dur a dos joves a voler acabar amb tot? Joves als que probablement no els manca res, excepte saber qui són realment o sentir-se en fals en una contínua recerca d’identitat; que viuen en un món permanentment connectat, i tot i així se senten del tot sols i desenganyats, sense expectatives ni ambicions. Una soledat que, en el cas de l’August i la Julie, els porta a necessitar fins i tot morir acompanyats.
S’explica que és una història basada en fets reals. L’autor que la va plasmar en aquesta delicada peça és Igor Bauersima, un dramaturg suís resident a Alemanya. L’obra es va estrenar ja fa 11 anys a Düsseldorf i va guanyar el premi a la millor obra de teatre concedit per la prestigiosa revista Theater Haute. Va ser tal l’èxit que de seguida va arribar a d’altres indrets i de moment ja s’ha representat a uns quaranta països i traduït a vint idiomes. La diversitat de punts geogràfics i la supervivència del text al llarg d’aquesta dècada sens dubte expressa el caràcter universal de la història. Ara és el moment de gaudir-la a Barcelona. Fins el 26 de gener. I aquí un primer tast.
On? La Seca. Sala Leopoldo Fregoli. Carrer dels Flassaders, 40.
Quan? De dimecres a dissabtes a les 20.30 h. Diumenges a les 18.30 h
Preu? 15 €. Dimecres dia de l’espectador, 12 €