Neil Gaiman, CORALINE. Recentment, s’ha publicat aquesta adaptació a novel·la gràfica de l’obra de Gaiman. Es narra la història de Coraline, una jove adolescent que descobreix una realitat paral·lela on coneix els seus altres pares i comença a experimentar fets fantàstics i terrorífics que cambiaran la seva vida. Gaiman, autor també de Sandman i American gods, entre d’altres, és d’aquells que mai falla.
Zygmunt Bauman, L’ART DE LA VIDA. En aquesta obra Bauman ens descriu les condicions en les que escollim com volem viure la vida i de les limitacions que s’imposen a l’elecció del nostre projecte de vida. També ofereix un estudi sobre com la societat influeix la manera en què construïm i expliquem les nostres trajectòries vitals. Bauman, com sempre, mostra una capacitat d’anàlisi i de crítica fora de sèrie.
Sōseki Natsume, SANSHIRO. Aquesta novel·la, pont entre Kokoro i Botxan, és una sàtira que desprén tendresa amb l’història de Sanshiro, un xicot de poble que es muda a la cosmopolita Tokio per estudiar Literatura. Amb les trifulgues de Sanshiro, Sōseki ens dibuixa el retrat de la societat japonesa que no obeeix èpoques ni continents; una història eterna.
Charles Dickens, GRANS ESPERANCES. Un dels més grans autodidactes de la història de l’art i de la literatura realista ofereix en aquesta novel·la, publicada al 1961, una reflexió sobre les relacions humanes en un ordre social tan previsible com intransigent. Dickens mostra la dificultat que té en Pip, un nano de família humil, per desenvolupar-se a una societat plena de prejudicis.
Richard, Yates, LES GERMANES GRIMES. Les relacions entre mares i filles, entre parelles i molt més és el que podem trobar en la novel·la del per fi reivindicat Richard Yates. Considerada per molts la seva obra més madura, l’escriptor nordamericà ens fa patir com mai amb un catàleg de relacions frustrades i hipòcrites amb el seu punt de vista tant cru com crític.
Ilan Pappé, LA LIMPIEZA ÉTNICA DE PALESTINA. Ilan Pappé obre una nova linea d’investigació sobre el que els jueus coneixen Guerra de la Independència, que va significar un dels processos de neteja ètnica més amplis, dramàtics i amagats de la història de la humanitat. El “Nakba”, la catàstrofe que va significar pels palestins, explicada i argumentada per un jueu crític i sincer.
Isaac Rosa, EL PAÍS DEL MIEDO. El sorprenent guanyador del Premi Fundació José Manuel Hernández Lara a la millor novel·la del 2008, Isaac Rosa, despulla les pors contemporànies, reflexionant sobre qui les crea i qui en surt beneficiat. El títol fa referència al lloc imaginari on van les pors quotidianes del protagonista, Carlos, un pare de família que tem pel que li pot passar a ell i als seus.
Jaime Gonzalo, COMBUSTIÓN ESPONTANEA.Una extensa reconstrucció de l’alterada i salvatge ment d´Iggy Pop i les seves complexes relacions amb la banda que el va fer inmortal: The Stooges. La primera biografia en castellà del grup que va revolucionar el món del rock.
Legs McNeil i Gillian McCain, POR FAVOR MÁTAME:LA HISTORIA ORAL DEL PUNK. Completa retrospectiva sobre la gestació i el naixement del punk, narrada per els seus propis protagonistes. Començant per el Nova York del 66, amb la Velvet Underground i Andy Warhol, i tots el personatges de la Factory. El llibre viatge a Detroit (MC5, The Stooges), un altre cop Nova York (Patti Smith, New York Dolls, Ramones, Television)fins acabar a Gran Bretanya (The Clash, Sex Pistols) per així aclarir i explicar-nos el seu gran impacta mundial.
Irvine Welsh, SI TE GUSTÓ LA ESCUELA, TE ENCANTARÁ EL TRABAJO. Un expatriat britànic que regenta un pub a Canàries i confon a dos actors amb dos gàngsters; un aspirant a director de cine que intenta lligar amb una vídua d’un altre director; l’estrambòtica relació de tres pijas i un sospitós chef corea. Quatre histories explicades amb la mala llet habitual del autor de Trainspotting.
One Comment
Comments are closed.