Woody Allen, Martin Scrosese, Clint Eastwood, Terrence Malick, David Cronenberg, Darren Aronofsky, Danny Boyle, germans Coen, Hiromasa Yonebayashi, Clotilde Hesme, Sofia Coppola i el duet Doherty i Gainsbourg protagonitzant Confession d’un Enfant du Siecle i l’adaptació en 3D de Ghost in the Shell (aquests dos últims, projectes en panyals) són alguns dels noms que ompliran els cartells de les sales de cinema durant els pròxims mesos, tot i que sempre haurem d’esperar els problemes que tenen algun tipus de propostes per sortir a la llum, com ha succeït amb El demonio bajo la piel de Michael Winterbottom, que finalment s’estrenarà el 21 de gener, o amb En el centro de la tormenta de Bertrand Tavernier, per no parlar de La doctrina del shock, del mateix director de El perdón.
El 21 de gener s’estrenarà, a més del film de Winterbottom, Más allá de la vida de Clint Eastwood i Monsters de Gareth Edwards. De la resta d’estrenes de gener, destaquem Miel de Semih Kaplanoglu, Mil cretins de Ventura Pons i Red de Robert Schwentke.
Febrer: Almas condenadas de Wes Craven, Guest de José Luis Guerin, 127 horas de Danny Boyle, Valor de ley dels germans Coen, Inside Job de Charles Ferguson, Cisne negro de Darren Aranofsky, El estudiante de Roberto Girault, Don’t be afraid of the dark de Troy Nixey, Made in Dagenham de Nigel Cole, Secretariat de Randall Wallace, Winter’s bone de Debra Granik, Animals United de Reinhard Klooss i Holger Tappe, Woman without men de Shirin Neshat i Shoja Azari.
Març: Lola de Brillante Mendoza, Destino oculto de George Nolfi, Nowhere Boy de Sam Taylor-Wood, Rango de Gore Verbinski, ¡Españoles! de Carlos Iglesias, El mundo según Barney de Richard J. Lewis, La deuda de John Madden, Potiche de François Ozon.
Abril: En el centro de la tormenta de Bertrand Tavernier, En un mundo mejor de Susanna Brier, Carta blanca dels germans Farrelly, Sangre Fácil de Zhang Yimou, Winnie the Pooh d’ Steve Anderson i Don Hall. Maig: Rompecabezas de Paula Smirnoff.
Durant els mesos de maig, juny, juliol i agost ens trobem amb una llista de noms que van de Piratas del Caribe 4 a Capitán América, passant per Thor, Soul Surfer, X-Men: First Class, Cars 2, The Hangover 2, Transformers, Harry Potter, Linterna Verde, el documental Senna, Los Pitufos, Prom, Your highness, The Change-Up, Cowboys & Aliens i Crazy, Stupid i Love, entre d’altres.
Setembre: War horse d’ Steven Spielberg i Grandes felinos africanos. El reino del coraje de Keith Scholey i Alastair Fothergill.
Octubre: Intruders de Juan Carlos Fresnadillo, The Thing de Matthijs van Heijningen, Las aventuras de Tintín: El secreto del unicornio d’ Steven Spielberg.
Novembre: Contagion d’ Steven Soderbergh, The Help de Tate Taylor i Immortals de Tarsem Singh.
Desembre: Los hombres que no amaban a las mujeres de David Fincher i We bought a Zoo de Cameron Crowe.
Repassant la llista de films que encara no tenen data d’estrena, ens trobem amb més d’una sorpresa. Aquestes són algunes que tenen pendent saber quan s’estrenaran: Midnight in Paris de Woody Allen, 28th Amendment de Florian Henckel von Donnermarck, A dangerous method de David Cronenberg, Haywire d’ Steven Soderbergh, Islands in the stream de Tommy Lee Jones, Keep coming back de William H. Macy, Mientras duermes de Jaume Balagueró, My week with Marilyn de Simon Curtis, Naked Beauty: A Love Story that Feeds the Earth de Louie Schwartzberg, Passion play de Mitch Glazer, La chica más feliz del mundo de Radu Jude, A little game d’ Ang Lee, A walk in the woods de Barry Levinson, Against all enemies de Robert Redford, La redada de Rosalyn Bosch, La piel que habito de Pedro Almodóvar, Alien Prequel de Ridley Scott, Código fuente de Duncan Jones, Confucio de Hu Mei, Dusty Springfield de Michael Cunningham, Gucci de Ridley Scott, El hombre de al lado de Mariano Cohn i Gastón Duprat, La Misión del director de recursos humanos de Eran Riklis, El mundo es grande y la felicidad se encuentra en cualquier esquina d’ Stefan Komandarev, El páramo de Jaime Osorio Márquez, El perfecto anfitrión de Nick Tommay, Conspiracy of fools de Robert Schwentke, Blue Valentine de Derek Cianfrance, Bel Ami de Declan Donnellan i Nick Ormerod, Leaves of grass de Tim Blake Nelson, A few best men d’ Stephan Elliot, Dream house de Jim Sheridan, Fangland de John Carpenter, Los amos de Brooklyn d’ Antoine Fuqua, La puerta de no retorno de Santiago A. Zannou, La vida útil de Federico Veiroj, Pequeñas mentiras sin importancia de Guillaume Canet, Restless de Gus Van Sant, Riot de John Carpenter, Route Irish de Ken Loach, The Boston Stranglers de Brian de Palma, The Conspirator de Robert Redford, The Host d’ Andrew Niccol, The invention of Hugo Cabret i The Rise of Theodore Roosevelt de Martin Scorsese, The Killer Elite de Gary McKendry, Xerxes de Zack Snyder, The Man who Killed Don Quixote de Terry Gilliam, The Rum Diary de Bruce Robinson, The Sigma Protocol de Jose Padilha, The Strange Adventures of H.P. Lovecraft de Ron Howard, The Tree of life de Terrence Malick, The Wolverine de Darren Aranofsky, The Tree de Julie Bertucelli,… i més títols que potser ens deixem o oblidem. De qui no ens oblidem és de Somewhere de Sofia Coppola: darrer Lleó d’Or, sense estrenar i sense data al nostre país… assumptes propis del show bussiness.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8JF84IzHf74]