El Sikkim és l’estat menys poblat de l’Índia entre el Nepal, la Xina i Bhutan. D’aquesta regió caracteritzada per uns paratges de somni i l’hospitalitat dels seus habitants és d’on prové Txum, que es va casar amb un català i van obrir aquest restaurant de cuina sikkimesa i tibetana: El Racó del Sikkim.
Els migdies de dilluns a divendres tenen un menú de migdia per 12,50€ que inclou un pica pica, un segon plat, cafè i begudes (cervesa, vi o refrescs). El pica pica eren 3 tapetes: patates braves, cigrons de l’Índia guisats i una carn de porc picada amb espinacs; tots tres menjars exquisits. De segon la majoria de plats eren guisats (tal i com vam veure a Kailash, on abunden aquests aliments calòrics degut a l’altitud): els momos, unes 8 crestes amb la masa casolana de verdures (xampinyons i formatge fresc amb espinacs) o carn de vedella que són exquisides (és inexcusable anar al Racó del Sikkim i no demanar-se els momos); una vedella amb bambú amb bolets negres, unes costelles de porc amb gingebre, pollastre guisat o fideos d’arròs amb verdures, entre altres plats que Txum et recita molt amablement. Els postres no estan inclosos, doncs Txum t’explica que no són típics de la regió i per això no n’inclouen al menú de migdia, i et pregunta si desitges cafè i te’l serveix amb unes pastetes entre dolces i amargues molt bones.
Ple de detalls i un tracte excel·lent són les característiques d’aquest restaurant ubicat a prop de la Sagrada Família, ja que Txum ens explicà curosament cadascun dels plats i quin triar, i mentre menjàvem el segon plat ens van portar arròs basmati i un pa típic amb mel que estava exquisit, el mateix que unes salses de tomàquet rallat, menta i all, i una de bitxo picant, delicioses.
Si al migdia no pots arribar-t’hi a la carta trobaràs un parell de menús: degustació (28€) o darjeeling (18€) que també inclouen els famosos momos i alguns plats típics del sikkim de carn, vegetarians, de pasta o arrossos. Te’l recomanem!