Dos germans bessons, el Max i l’Stefano, regenten el xemei, restaurant de cuina veneciana situat al barri de Poble Sec de Barcelona. A la carta fonamentalment hi predomina el peix, i la matèria prima és d’una molt bona qualitat. Un dels plats estrella, i preferit del xef Max, és una pasta fresca (bigoli) amb salsa d’anxoves i ceba caramel·litzada que és per llepar-se els dits (15€). La carta no presenta gaires plats però perquè us feu una idea podeu trobar sepietes a la planxa amb polenta (18€), la burrata amb tomàquets raf i ruca (15€) o l’arròs venere amb sèpia (15€), sense deixar de banda un parell o 3 de referències de pasta i peixos com, per exemple, el pop; i l’indispensable tiramisú (7€) que no té res a envejar al d’una amiga nostra italiana (hola Elena!).
El secret? La pasta fresca que ells elaboren, la cuidada presentació i l’amalgama de sabors quan et portes a la boca una cullerada dels spaguetti al nero di seppia (15€). La pega? L’elevat preu i que cobrin 2€ per cada ració de pa per persona (que, per cert, és del forn Serra de Poble Sec) i el cobert; per persona pot costar fàcil 30€, i 40€ en amunt menjant primer, segon i postre. Quin seria el pretext per anar-hi? Una ocasió especial, sens dubte. Podeu descobrir més de 100 referències en vi, dels quals un 45% italians.
xemei
Passeig de l’Exposició 85, 004 Barcelona
935 535 140
Obert cada dia
preu: 30/40€ per persona