Richard Yates (1926-1992) va treballar com a periodista, negre literari (escrivint discurssos per Robert Kennedy) i redactor publicitari. Revolutionary Road (1961) és la seva primera novel·la, amb la que ens fa anar fins al fons de nosaltres mateixos i encarar-nos amb la nostra humanitat.
Els personatges de la novel·la coincideixen en l’error de pensar que l’aparença és la clau per sobreviure en un sistema de vida que t’obliga a treballar del que sigui per subornar la infelicitat. En Frank Wheeler és un jove que no s’ha sentit estimat, i el seu complexe d’inferioritat el fa estar sempre a la defensiva i amb la insuportable necessitat de reafirmar la seva masculinitat a base de discursos pseudointel·lectuals aparentement profunds. L’ April Wheeler és una dona que somia amb una vida sense lligams ni monotonia, una vida on la paraula i l’amor de parella siguin suficients per apreciar tot el que no va poder apreciar durant una infància mancada d’amor.
Com serà el futur de dues persones insatisfetes amb la seva vida amb ganes de crear una família estable des de la seva inestabilitat individual? És la crònica d’un fracàs assegurat. Els seus veïns, tant els Campbell com els Givings saben que la seva vida és pura inèrcia, però intenten ser pràctics i superficials. El fill dels Givings, en John, sí que en pensa, se n’adona de la buidor de la societat sedentària i consumista, i a través d’aquest personatge, Richard Yates, tant elegant com Scott Fitzgerald i tan cru com Kurt Vonnegut o Dorothy Parker, diu les veritats que ningú vol pensar i menys sentir en boca d’un altre.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=okdbGCw4JBA]